KALBİNİN ENKAZINDA KALAN OKUMASIN⛔

 

Komşusu açken tok yatan bizden değildir, buyurur Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisi şerifinde. (

Hakim, Müstedrek, 4/183, no: 7307) 

Anlamak isteyene tabi ki. 

Görüyoruz ki sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri insanlar devamlı yediklerini içtiklerini paylaşıyorlar. Hani nerede kaldı yukarıda yazdığım hadis?

Biz toksak sıkıntı yok zaten. Bize ne aç yatandan değil mi(!) Ben yemeğimi yapar maharetimi gösteririm boy boy, sonra da Allah kabul etsin yazarım!

Ellerimizi vicdanımıza koyalım Allah böyle bir şeyi kabul eder mi, Allah aşkına? Allah-u Teala böyle bir şeye razı olsa orucu farz kılmazdı, ayetlerinin çoğunda gösterişten uzak durun mesajını bizlere vermezdi. İşte Allah'a karşı gelmek burada başlıyor bence.

Aman sen de ne yaptın altı üstü bir yiyecek fotosu paylaştım ne olacak ki?

Hastası var yaşlısı var hamilesi var, çocuğu var, ekonomik sıkıntısı olan var... Var da var...

Su süreçte yapmayalım hastalık aldı başını gidiyor. Kiminin ekonomik sıkıntısı var işinden ayrılmak zorunda, kimisi hasta, kimi karantinada.

Hadi şu hastalığı da geçtim şu zor günlerde yapmayalım insanlar enkaz altında enkaz! Saatlerce aç susuz karanlık ortamda çaresizce bekleyen insanlar var. Biraz fedakarlık yapalım çok mu? Mutluysak evimizde yaşayalım. Lüks şeyler yiyeceksek evimizde yiyelim, ama paylaşmayalım. Acıları paylaşalım, duyguları paylaşalım. İlk hikayede duyar kasıp ikinci hikayede tutarsız davranıyorsak kendimizi sorgulayalım. Geçenlerde bir yazı gördüm şöyle diyordu; "Siz önce kalbinizin enkazında kalmış vicdanınızı kurtarın" vicdanlarımızı kurtaralım!

Saygılarımla.

Sibel HASKÖY

04.10.2020/00.08

Yorumlar

Popüler Yayınlar