Bu Gidiş Nereye?🌷




İnsan denen varlık hep bir telaş içerisinde. Koşuyoruz, koşuşturuyoruz ama nereye? Dünyalıklara çok mu dalıyoruz bazen? Dünyaya boğuluyoruz, dünyalıklarda boğuluyoruz. Belki de bu yüzden teslimiyet kavramı yerini isyana buluyor. Herkes kendi hâlinde, herkesin kendince doğru sandığı yanlışları var oysa. Bu yanlışların akıntısına kapılıyoruz kimi zaman. Bir söz var ya "nasıl yaşarsan öyle ölürsün" ya da "inandığınız gibi yaşamazsınız, yaşadığınız gibi ölürsünüz."

Ölüm kavramı nedense bazı geceler geliyor aklıma. Oysa ağızların tadını kaçıran ölümü sıkça hatırlayın hadisi varken. Nefsime kabullenmek zor geliyor sanırım. Beni dünya meşgalelerinde oyalıyor. Süslü püslü gösterip uzaklaştırıyor beni hakikatten, hakikatlerden.

Hep daha iyisini istiyoruz, doymuyoruz. Tolstoy'ın "İnsan Ne İle Yaşar" adlı kitabı var onun son bölümünü okuyun özellikle, doymak bilmeyen adamın hazin sonunu anlatıyor. Sadece kitap kahramanı değil kitapla sınırlanmasın. Biz de kendi hayatımızın kahramanıyız. 

Ama onda var ben de yok ama bu marka ama bu en iyisi ama ama ama ama... Bitmek bilmeyen ama'lı cümleler işgal etmiş hayatımızı. Meşguliyetimizin ne olduğuna iyi bakalım!

Yazıyorum ama nefsimi pakladığım yok yanlış anlaşılmasın. İnsan nefs sahibi. Bütün nefslere bu eleştirim. 

Çoğumuzun bildiği bir ayet var ya (Tekvir Suresi 25. Ayet) ; Bu gidiş nereye?

Şimdi vicdanlara sorma vakti.

Hayırlı geceler ✋

Sibel Hasköy 🌿

22.01.2021//01.14

Dua eder, yorumlarınızı beklerim dostlar🌺


Yorumlar

Popüler Yayınlar