Düşünmüyorsan Okuma❌



Bugün Ramazan ayının 7. günü. Güneşin doğmasına tam bir saat var. Yeni bir güne Bismillah 🌷

Müslüman ince düşünmeli mi sorusu kafamda yer etti. İnce düşünmeyi de geçiyorum Müslüman düşünmeli mi! Soru cümlesinden ziyade ünlem cümlesi bırakıyorum buraya. Müslüman düşünmeli, konuştuğunu dinlediğini tartarak, akıl süzgecinden geçirerek, İslam'ın temel kaynakları olan Kur'an'a ve sünnete bakarak düşünmeli. Düşünmek de zorunda. 

Vicdanımı sızlatan bir olayı paylaşmak istiyorum. Güldürü programlarının çoğunda din ile ilgili alaycı tavırlar sergileniyor. Birileri sırf komiklik adı altında İslamî değerlerle dalga geçiyor. Biz ne yapıyoruz, alkış tutuyoruz. Aman ne olacak canım kalben inanıyorum ya, cümlesinin pişkinliğine sığınıyoruz. Birileri çıkıp İslami değerlerle dalga geçsin, diğerleri de güldürü adı altında alkış tutsun diye miydi Hz Peygamber'in davası? Hz Peygamber'in davası diyerek ötekileştiriyorsak vay hâlimize! Bizim davamız neydi o zaman! 

Müslümansak düşünmek zorundayız, ayet ne der sünnet ne der, demek zorundayız. Demezsek gelir birileri dinimize küfreder biz de kahkahayla karışık alkışlarla küfrün bataklığına saplanırız. Müslüman ince düşünmezse birileri ince düşünür! Sonra da Müslümanlıktan haberi olmayan Müslümanlar (!) yetişir. Sözlerin en güzelini bırakıyorum buraya.

Bismillah; Tevbe Suresi 65-66

Onlara soracak olsan mutlaka, “Biz lafa dalıyor eğleniyorduk, hepsi bu!” derler. De ki: “Siz Allah ile, O’nun âyetleriyle ve peygamberiyle mi eğleniyordunuz?” (65)

Mazeret ileri sürmeye kalkmayın. İman ettiğinizi söyledikten sonra inkârcılığınızı açığa vurdunuz. İçinizden bir kısmını affetsek de, diğer bir kısmını günahta ısrarcı davranmış oldukları için azaba uğratacağız. (66)

Hayırlı Ramazanlar🌷

Sibel Hasköy🌿

19.04.2021/ 05.00

Sonuna kadar sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim🌺


Yorumlar

Popüler Yayınlar