''DİN''AMİT 💣

 



Bismillah🌹

Düşündükçe yeni yeni bir şeylerin farkına tam anlamıyla varıyorum. Birileri öyle güzel oyun kurmuşlar ki biz düşünmeyelim diye tutuşturmuşlar elimize oyuncakları! Çünkü Müslüman düşünürse tarihine, değerlerine sahip çıkar. Bunu çok iyi bilenler tarihimizden, dini değerlerimizden bizi yavaş yavaş uzaklaştırmanın yollarını aramışlar ki bulmuşlar da zaten. Sosyal medyayla, dizilerle bunları güzelce (!) aile hayatımıza yerleştirmişler. Bir nevi dinamit koymuşlar temele, bizse sorgulamadan alıp yerleştirmişiz baş köşeye. Belki "aman şimdi bunun ne alakası var" diyebilirsiniz. Ama Müslüman ince düşünür, düşünmeli, düşünmeliyiz! En incesinden şöyle bir örnek geldi aklıma; o çok severek izlediğimiz dizilerde bir sürü sahabi ismi geçiyor, peygamberimizin eşlerinin ismi geçiyor, kızlarının ismi geçiyor. Dizilerde bize sunulan ise sahabenin tam tersi yaşam tarzı. Fesat kazanı burada kaynıyor işte. Ömer ismi geçtiğinde Faruk olan Ömer değil diziyle bütünleşen bol parası olan gayri meşru muhabbetin adamı olan Ömer geliyor aklımıza, çok yazık. Zeynep, Ayşe, Hatice isimleri geçtiğinde ya şaşalı hayat yaşayan edepten yoksun kadınlar göz önüne getiriliyor ya da hizmetçi diye aşağıladıkları kadınlarla bütünleştiriyorlar bunları. Tesadüf mü peki?

Bir de şu var ki; dini terimleri “gericilik” olarak yaftalıyorlar o çok bilmişler. Sonra modernlikten bahsediyorlar. Terörist diye damgalamaya çalıştıkları İslam; bütün canlılara sevgiyle, merhametle yaklaşmayı emrederken sözde modern görünümlü caniler kadınları, çocukları bombalıyorlar acımadan. Bu mu modernlik?

Düşünmemiz lazım!

Ali İmran 118. Ayeti buraya bırakıyorum;

Ey iman edenler! Sizden olmayanları sırdaş edinmeyin, onlar size kötülük yapmaktan geri durmazlar, sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların ağızlarından nefret taşmaktadır, kalplerinin gizlediği ise daha büyüktür. Gerçekten size delillere açıklamışızdır, eğer düşünüyorsanız.

Sibel HASKÖY

15.05.2021/22.33

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar