KUDÜS




Bismillah🌹

Bugün Ramazan’ın 28. Günü. Şu mübarek günlerde zalimler yine durmuyor. Zalim zalimliğini gösteriyor. Masumlar öldürülüyor, çocuklar öldürülüyor sözde insan haklarını savunan bazı kesimler sanırım Müslümanları insandan saymıyor!  Üç maymunu oynamak derler ya ‘’Müslümansa üç maymunu oyna’’ diyor o koskocaman dünya devletleri. İşin yürek burkan acı tarafı ise Müslüman’ın Müslüman’a karşı üç maymunu oynaması!

Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisinde şöyle buyuruyor: ‘’Mü’minler birbirlerini sevmede birbirlerine şefkat ve merhamet göstermede tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşan bir bedene benzer.’’ (Müslim Birr 66, Buhari Edeb,27)

Müslümanlar bir bedene benzetiliyor. Şimdiler de bedenimizin çoğu uzvu hasta. Kimimiz farkında, kimimiz sesini çıkaracak uyanıklığa sahip değil. Böyle böyle tedavi etmeye çalışıyor doktor görünümlü katiller!

Peygamber Efendimiz Müslümanlara sürekli cemaatin önemini vurguluyor ya önceden çok fazla üzerinde durup idrak edemezdim. Şimdi cemaat kavramının ne kadar önemli olduğunun farkına vardım. O cemaat safları sıklaştırmazsa yüreğinde gelir biri önce arayı açar sonra safları dağıtır! Biz algısı yıkılır yerine sen, ben ayrımcılığı girer.

Kudüs Şair’i Nuri Pakdil’in şiiriyle yazımı bitirmek istiyorum.

Gel, anne ol

Çünkü anne

Bir çocuktan bir Kudüs yapar.

Adam baba olunca

İçinde bir Kudüs canlanır.

Yürü kardeşim

Ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin.

Sibel HASKÖY🌸

10.05.2021/23.10

Sonuna kadar sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim

Fotoğraf alıntıdır.📷


Yorumlar

Popüler Yayınlar